کلینیک دندانپزشکی ابوالقاسمی

تاثیر مستقیم فشار خون بر سلامت دندان ها

31 فروردین ، 1404
کلینیک دندانپزشکی دکتر ابوالقاسمی

چگونه فشار خون بر سلامت دهان و دندان تاثیر می‌گذارد؟

بیماری فشار خون یک بیماری جدی است که از نقطه نظرات مختلف باید مورد توجه قرار بگیرد تا فرد زندگی سالم تر و طول عمر بیشتری را تجربه کند. هر چقدر هم که در مورد بیماری فشار خون به عنوان قاتل خاموش شنیده باشید احتمالا کمتر در مورد نقش فشار خون و سلامت دهان و دندان شنیده اید. به طور کلی فشار خون به بیماری گفته می شود که فشار خون بر جداره رگ ها و سرخرگ ها افزایش می یابد و می تواند بر اندام های خاص مثل قلب و کلیه و مغز، تاثیرات منفی بگذارد. 
تحقیقات جدید گویای این است که فشار خون می تواند سلامت دهان و دندان را تحت تاثیر قرار دهد. از طرفی برخی از تحقیقات گویای این است که عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و عوارض دندانی و لثه و دهانی می تواند منجر به بیماری فشار خون بشود. تلاش کرده ایم در این راهنما با تایید بهترین دندان پزشک غرب تهران دکتر ابوالقاسمی به کمک منابع معتبر در رابطه با فشار خون و سلامت دهان و دندان نکاتی را به شما یاد آور شویم. 

فشار-خون-و-سلامت-دندان-ها

تاثیر مستقیم داروهای فشار خون بر سلامت دهان 

داروهای فشار خون اگر چه کمک می کنند تا تاثیرات فشار خون بر اندام های مهم بدن نظیر قلب و کلیه و مغز کاهش پیدا کند یا حتی الامکان بی اثر کند، اما به دلیل عوارض جانبی که دارند، می توانند بر سلامت دهان و دندان تاثیر بگذارند. به عنوان مثال، برخی از این دارو ها منجر به خشکی دهان می شوند. خشکی دهان به معنی کاهش بزاق دهان است و این می تواند محیط دهان را مستعد برای تولید باکتری ها و قارچ ها کند. 
وقتی بزاق در دهان کم تولید شود، ضمن احتمال تخریب دندان ها به دلیل کاهش شستشوی محیط دهانی به طور اتوماتیک، خطر پوسیدگی دندان، بیماری های لثه و عفونت های قارچی نظیر برفک در دهان بیشتر می شود. از طرفی خشکی دهان می تواند مشکلات در بلعیدن و حتی صحبت کردن ایجاد کند. 
از سوی دیگر برخی دارو ها ضمن ایجاد خشکی در دهان می توانند منجر به التهام و ورم لثه شوند یا حس چشایی را تحت تاثیر قرار دهند. ناگفته نماند که برخی دیگر از دارو ها نیز می توانند زخم های دهانی به همراه داشته باشند. مراجعه به دندان پزشک در صورتی که از داروهای خاص کاهش فشار خون استفاده می کنید بسیار ضروری است. 

بیماری لثه می تواند منجر به فشار خون شود

تحقیقاتی که به طور جدی روی سلامت دهان و دندان و بیماری های شایع انجام شده گویای این است که بیماری های لثه می توانند منجر به یک عفونت مزمن باکتریایی شوند و استخوان های نگهدارنده دندان ها را مورد تاثیر قرار دهند. این التهابات وقتی وارد جریان خون شود فرد را در معرض بیماری فشار خون قرار می دهد. از سویی کنترل فشار خون برای کسانی که دچار بیماری لثه هستند معمولا سخت تر خواهد بود. 
 مکانیسم‌های احتمالی این ارتباط شامل افزایش سطح التهاب سیستمیک ناشی از باکتری‌های دهانی و محصولات جانبی آن‌ها، اختلال در عملکرد اندوتلیال (لایه داخلی رگ‌های خونی) و افزایش استرس اکسیداتیو است. 
در صورتی که بیماری های لثه را درمان کنید (رجوع شود به مقاله مراقبت های پس از جراحی لثه)، عروق بهبود پیدا می کنند و فشار خون افراد کاهش پیدا می کند. بنابراین مراقبت از سلامت دهان و دندان به منظور بهبود سلامت عمومی بدن و کاهش فشار خون بسیار ضروری است. 

ملاحظات دندانپزشکی خاص برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا

در صورتی که دچار بیمای فشار خون هستید همیشه باید متخصص دندان پزشک را قبل از هر گونه عملیات دندان پزشکی از این مشکل مطلع کنید. مخصوصا اگر قصد جراحی یا کشیدن دندان دارید، حتما باید در این باره به دندان پزشک اعلام کنید. اگر فشار خون کنترل شده نباشد می تواند در خونریزی و فشارهای ناشی از آن اختلال ایجاد کند و درمان را با اختلال مواجه کند. 
 در چنین شرایطی معمولا طول درمان افزایش پیدا می کند. 
البته که تداخلات دارویی نیز می تواند در چنین شرایطی خطر آفرین باشد. به عنوان مثال برخی از بی حسی ها در این باره با احتیاط مورد استفاده قرار می گیرند. از جهت دیگر کنترل استرس و ترس از دندان پزشکی در بیماران فشار خونی معمولا سخت تر انجام می شود و می تواند به افزایش فشار خون نیز کمک کند. بنابراین بهترین دندان پزشک باید قادر به اطمینان بخشی و آرامش بخشی به بیمار باشد. 

نقش کلیدی بیمار در مدیریت سلامت دهان و دندان در کنار فشار خون بالا

وقتی فردی دچار بیماری فشار خون است و به مشکلات دهان و دندان نیز دچار شده است، باید با رعایت بهداشت دهان و دندان جلوی پیش روی عوارض دهانی و حتی بیماری فشار خون را بگیرد. با مراجعه به کلینیک دندان پزشکی دکتر ابوالقاسمی می توانید ضمن بهره مندی از مشورت های تخصصی، روش های مراقبت از دهان و دندان مخصوص بیماران فشارخونی را دریافت کنید. 
دندان پزشک با معاینات دوره ای با توصیه به جرم گیری و تشخیص به موقع بیماری های احتمالی لثه و دندان و دهان، و ارائه تجویزهای ضروری و به موقع، جلوی بغرنج شدن مشکلات دهان و دندان را گرفته و به سلامت عمومی شما کمک می کند. 
 وقتی که یک بیمار فشارخونی به دندان پزشک مراجعه می کند باید لیستی از داروهای خود را به دندان پزشک ارائه کند. همچنین در صورتی که استرس بر او غالب شده است، با ایجاد رابطه صمیمانه با دندان پزشک، سعی در حفظ تعادل در روحیه خود داشته باشد. البته که نحوه رفتار و برخورد دندان پزشک نیز در این باره تاثیر بسزایی دارد.

فشار-خون-و-سلامت-دندان-ها2

 نتیجه گیری:

با توجه به اینکه سلامت دهان و دندان و بیماری فشار خون یک ارتباط تنگاتنگ و دو طرفه با هم دارند توصیه می شود که به سلامت دهان و دندان بیشتر رسیدگی شود تا با ایجاد سلامتی عمومی بدن از طول عمر بیشتر و از لحظات آرام و زیبایی در زندگی برخوردار باشید. 
با سنجش منظم میزان فشار خون، حتی برای افرادی که احتمال بیماری فشار خون برای آن ها نزدیک به صفر است، می توان از بروز مشکلات مهم جلوگیری کرد و سلامت و بهبود روند درمان دندان را تضمین کرد. 

     
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
6LeMMSUhAAAAAE-rJXylA6AfNIKeXGXBlaEHGr66