کلینیک دندانپزشکی ابوالقاسمی

فلوراید تراپی، سپری محافظ در برابر پوسیدگی دندان

31 فروردین ، 1404
کلینیک دندانپزشکی دکتر ابوالقاسمی

فلورایدتراپی دندان: سپری محافظ در برابر پوسیدگی

همه می دانیم که میزان استحکام یک دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد که یکی از مهم ترین این عوامل، استحکام مینای دندان است. در صورتی که مینای دندان دچار ضعف یا سایش شده باشد به کمک فلوراید می توان مقاومت آن را افزایش داد. وقتی که مقاومت مینای دندان بالا باشد، اسید حاصل از باکتری های موجود در دهان و دندان دیرتر روی دندان تاثیر خواهند گذاشت و شاهد پوسیدگی کمتری روی دندان ها خواهیم بود. فلوراید تراپی در واقع یکی از روش های مهم مقاوم سازی دندان هاست که درتمامی گروه های سنی توصیه می شود. در صورتی که قصد دارید در مورد فلوراید تراپی بیشتر بدانید ما تلاش کرده ایم در این راهنما به مهم ترین نکات پیرامون آن بپردازیم. 

فلوراید-تراپی3

فلوراید چگونه از دندان‌ها محافظت می‌کند؟ (مکانیسم عمل فلوراید)

فلوراید برای مقاومت دندان ها ضروری است اما کمتر به این توجه کرده ایم که چطور فلوراید می تواند به مقاومت دندان کمک کند و جلوی پوسیدگی را بگیرد. ۳ موضوع مهم در این باره وجود دارد:

تقویت مینای دندان: اولین کاری که فلوراید انجام می دهد این است که با مینای دندان ترکیی می شود. در نهایت اقدام به ایجاد کریستال‌های فلوروآپاتیت می کند. این ماده جدید، مقاومت بیشتری حتی نسبت به مینای دندان در مقابله با آسیب ها دارد. بنابراین با فلوراید تراپی مینای دندان تقویت می شود و پوسیدگی ها را پس می زند. 

ترمیم پوسیدگی‌های اولیه: در صورتی که دندان دچار پوسیدگی های سطحی و دسته اول شده است، فلوراید تراپی می تواند مینای دندان را ترمیم و درمان دندان را انجام می دهد کند. بدین ترتیب در این فرآیند که نام علمی آن رمینرالیزاسیون است، به کمک بزاق دهان و کلسیم و فسفات درون آن، مینا بازسازی می شود. 

مهار فعالیت باکتری‌ها: فعالیت باکتری ها می تواند تحت تاثیر فلوراید کاهش پیدا کند. در چنین شرایطی تولید اسید باکتری ها کاهش پیدا می کند و در نتیجه میزان حمله به مینای دندان به حداقل ممکن می رسد. 

روش‌های مختلف فلورایدتراپی: از خمیر دندان تا وارنیش فلوراید

فلوراید درمانی به شیوه های مختلف انجام می شود که روش های اولیه آن توسط فرد در منزل توسط خمیردندان های فلورایدی انجام می شود. این امر می تواند در چهار روش پیشرفت کند و در نهایت فلوراید تراپی توسط دندان پزشک در مطب دندانپزشکی روی دندان کار شود. در این باره نکات زیر را مد نظر قرار دهید.

خمیر دندان‌های حاوی فلوراید: یک روش طبیعی برای رساندن فلوراید به دندان استفاده از خمیردندان های حاوی فلوراید است. با انجام مسواک منظم در طی روز، توسط خمیردندان های فلوراید دار می توانید به طور مقرون به صرفه و بدور از هزینه های گزاف و به طور ایمن، به مینای دندان فلوراید رسانی کنید. 

دهانشویه‌های حاوی فلوراید: دهانشویه های فلورایدی به دندان کمک می کنند که میزان کمی فلوراید به سطح دندان رسیده بشود و عملیات مقاوم سازی را انجام دهند. معمولا دهانشویه ها میزان کمتری نسبت به خمیردندان ها فلوراید دارند. 
ژل و فوم فلوراید: ژل و فوم فلوراید یک درمان سرپایی است که توسط دندان پزشک طی چند دقیقه انجام می شود. بدین ترتیب با مراجعه به کلینیک دندان پزشکی دکتر ابوالقاسمی، دندان پزشک ژل و فوم را روی دندان شما قرار داده و کمتر از ۵ دقیقه، مواد را شستشو می کند و عملیات فلوراید تراپی اولیه به خوبی انجام می شود. 
وارنیش فلوراید: وارنیش فلوراید به عنوان یک لایه چسبنده روی دندان به شمار می آید که شدت غلظت فلوراید آن بسیار زیاد است. بدین ترتیب به مرور زمان این لایه محافظتی، فلوراید آزاد کرده و سطح مینا را ترمیم می کند. 
 برای این که بدانید بهترین شیوه درمانی و فلوراید تراپی برای شما کدام است باید با توجه به شرح حال شما، سن و خطر پوسیدگی ها و به طور کلی وضعیت سلامت دهان و دندان تصمیم گیری شود. 

چه کسانی به فلورایدتراپی نیاز دارند؟ (کاربردهای فلورایدتراپی)

معمولا هر فردی که در معرض پوسیدگی دندان قرار دارد به فلوراید تراپی نیاز دارد. البته گروه های پر خطری وجود دارند که خطر پوسیدگی دندان در آن ها بیشتر است:
کودکان و نوجوانان: زمانی که دندان ها به تازگی رشد می کنند احتمال سایش دندان زیاد است چرا که دندان هنوز استحکام کافی ندارد. بنابراین فلوراید رسانی به دندان در این سنین ضروری است. 
افرادی با بهداشت دهان و دندان ضعیف: افرادی که به خوبی از دهان و دندان خود مراقبت نمی کنند می توانند به کمک فلوراید در خمیردندان یا دهان شویه یا درمان های تخصصی تر جلوی آسیب های ناشی از رشد پلاک ها را بگیرند. 
افرادی با رژیم غذایی پر قند و اسید: در صورتی که در عادات تغذیه ای شما قند و اسید وجود دارد، حملات به سطح دندان افزایش یافته و فلوراید می تواند این حملات را خنثی کند. 
افرادی با خشکی دهان: در صورتی که دچار خشکی دهان هستید، بسیار مستعد تخریب لایه های دندان و پوسیدگی هستید. در چنین شرایطی با فلوراید تراپی پیشرفته می توانید مانع تخریب دندان شوید. 
افرادی که تحت درمان ارتودنسی هستند: زمانی که ارتودنسی می کنید، به دلیل وجود براکت و سیم کشی، رعایت بهداشت دهان و دندان کمی سخت می شود. درچنین شرایطی فلوراید درمانی می تواند به تقویت دندان ها کمک کند. 
افرادی با سابقه پوسیدگی دندان: افرای که جنس دندان آن ها از جنس مرغوبی نیست و دچار پوسیدگی می شوند، نیاز به فلوراید درمانی به جهت تقویت دندان ها دارند تا جلوی حملات را بگیرند و از سویی پوسیدگی های سطحی را درمان کنند. 

فلوراید-تراپی2

ایمنی و ملاحظات مربوط به فلورایدتراپی

فلوراید تراپی یک شیوه امن برای بهبود سلامت دهان و دندان و افزایش مقاومت دندان به شمار می آید. در عین حال در این روش نیز باید همه چیز به قاعده و تحت نظر یک دندان پزشک حاذق نظیر بهترین دندان پزشک غرب تهران دکتر ابوالقاسمی صورت بگیرد. در این باره ملاحضات زیر ضروری است:
استفاده از دوز مناسب: غلظت فلوراید که به کمک دوز فلوراید شناسایی می شود برای سنین مختلف متفاوت تجویز می شود. بنابراین باید برای هر فرد به تناسب شرایط و سن و غیره میزان دز مناسب در نظر گرفته شود. 
جلوگیری از بلعیدن مقادیر زیاد فلوراید: فلوراید نباید بلعیده شود. بنابراین قبل از اینکه   کودک خود را در معرض هر گونه فلوراید تراپی قرار دهید، خوب است در مورد این موضوع با وی صحبت کنید تا خمیردندان را قورت ندهد. مخصوصا کودکان مضرات خمیر دندان پاستیلی و با طعم میوه را چندان جدی نمی گیرند. 
وارنیش فلوراید: طبق دستور دندان پزشک، بعد از وارنیش فلوراید باید تا چند ساعت هر گونه خوردن و آشامیدن با تاخیر انجام شود تا فلوراید به خوبی جذب دندان شود. 

فلوراید-تراپی

نتیجه گیری:

فلوراید از جمله مواد مورد نیاز برای دندان و استحکام آن است که کمک می کند، مقاومت دندان در مقابل آسیب های باکتریایی و اسیدی در محیط دندان افزایش پیدا کند. فلوراید تراپی به طور امن می تواند در منزل و به کمک خمیردندان یا دهان شویه انجام شود. همچنین به جهت انجام فلوراید تراپی های حرفه ای تر و تخصصی تر می توانید با مراجعه به دندان پزشک، درمان های لازم را دریافت کنید. 

         
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
6LeMMSUhAAAAAE-rJXylA6AfNIKeXGXBlaEHGr66