کلینیک دندانپزشکی ابوالقاسمی

راهنمای جامع مراقبت از روکش دندان

31 فروردین ، 1404
کلینیک دندانپزشکی دکتر ابوالقاسمی

مراقبت از روکش دندان؛ راهنمای جامع برای حفظ لبخند درخشان شما

مراقبت از روکش دندان، از آنجا اهمیت پیدا می کند که به خودی خود به عنوان یک مراقب و حفاظ برای دندان شکسته، یا دندانی که پوسیده شده و یا حتی عصب کشی دندانو تاج چندان چشم گیری ندارد مورد استفاده قرار می گیرد. روکش دندان نه تنها به زیبایی دندان ها کمک می کند بلکه فرآیند جویدن نیز برای شما راحت تر می کند. برای حفظ دندان زیرین مراقبت از روکش دندان بسیار اهمیت دارد. 
در ادامه این مطلب به بررسی روش های مراقبت از روکش دندان می پردازیم و تلاش می کنیم با بهره گیری از رهنمودهای بهترین دندان پزشک غرب تهران، دکتر ابوالقاسمی، طول عمر روکش دندان را افزایش دهیم.

مراقبت-از-روکش-دندان1

بهداشت دهان و دندان؛ سنگ بنای مراقبت از روکش

روکش دندان، حتی اگر از جنس دندان شما نباشد، در عین حال مراقبت های ویژه ای نیاز دارد که به افزایش طول عمر و سلامتی آن کمک می کند. البته که روکش ها معمولا دیرتر از یک دندان معمولی پوسیده می شوند و نهایت خطری که آن ها را تهدید می کند، ترک بردن، شکستن و افتادن است اما می توانند به شدت روی دندان زیرین تاثیر بگذارند. هر نوع آسیبی که به روکش دندان وارد شود می تواند محل ورود باکتری ها به دندان زیرین شده و آسیب رسانی را شروع کنند. 
بنابراین بهداشت دهان و دندان به شدت برای مراقبت از روکش دندان ضروری است. در این باره نکات زیر را به یاد داشته باشید:

  • از مسواک نرم استفاده کنید 
  • صحیح مسواک بزنید تا به دندان آسیب نرسد. 
  • به خط لثه هنگام مسواک زدن توجه کنید. 
  • از نخ دندان مخصوص روکش بعد از مسواک زدن یا قبل از آن استفاده کنید.
  • از دهان شویه های مناسب و بعد از شستن دندان استفاده کنید.
  • راه های مراقبت از روکش دندان، هر چند متعدد باشد اما سنگ بنای سلامت روکش دندان رعایت بهداشت دهان و دندان است. 

عادات غذایی و سبک زندگی: تاثیر مستقیم بر طول عمر روکش

برای مراقبت از روکش دندان باید به عادات غذایی و سبک غذا خوردن خود توجه کنید. در این باره به نکات زیر توجه کنید:

  • از غذاهای سفت (یخ، آجیل، پسته) و چسبنده (تافی،‌ آدامس و غیره) استفاده نکنید.
  • از نوشیدنی های سرد و گرم به طور همزمان استفاده نکنید. 
  • اگر عادت به دندان قروچه دارید باید این مشکل را حل کنید. 
  • اگر عادت به جویدن های غیر خوراکی مثل جویدن سر خودکار یا مداد یا یخ دارید این عادت را کنار بگذارید.
  • از دندان خود برای باز کردن درب بطری، پاره کردن اشیا مثل چسب و نخ و غیره، استفاده نکنید. 
  • مصرف قند خود را کاهش دهید. 
  • خوراکی های مغذی میل کنید. 
  • به کمک این رهنمود ها می توانید طول عمر روکش دندان خود را افزایش دهید. 

معاینات منظم دندانپزشکی: کلید تشخیص زودهنگام مشکلات

توصیه ما به شما این است که در صورتی که دارای دندان های روکش شده هستید، با مراجعه به کلینیک دندان پزشکی دکتر ابوالقاسمی، به معاینه دندان های خود بپردازید. در این معاینات شرایط دندان، لثه و روکش ها با دقت مورد بررسی قرار می گیرد و توصیه های لازم و حتی درمان های تکمیلی تجویز می شود. 
معاینات منظم دندانپزشکی نقش حیاتی در حفظ سلامت روکش‌های دندان و تشخیص زودهنگام هرگونه مشکل احتمالی دارد. دندانپزشک در طول این معاینات، وضعیت روکش‌ها، دندان‌های اطراف و لثه‌ها را به دقت بررسی می‌کند.
اگر تنظیم دندان ها به خوبی انجام نشده باشد، فشار بر دندان و روکش دندان افزایش پیدا می کند. در چنین شریطی دندان پزشک ضمن ارزیابی بایت، تنظیمات مناسب را روی دندان ها و نحوه قرار گیری آن ها انجام می دهد. 
همچنین در صورت وجود پلاک یا جرم، موارد اضافی و آسیب زا را پاک می کند تا عمر دندان و لثه افزایش پیدا کند. 

ملاحظات خاص برای انواع مختلف روکش‌ها

روش های عام مراقبت از روکش دندان برای هر نوع روکش دندان مشترک است. اما از آنجا که برخی از روکش ها جنس متفاوت از دیگری دارند، نیاز به مراقبت های خاص و بیشتری دارند. این رو به نکات زیر توجه کنید. 
همیشه از دندان پزشک خود در مورد جنس روکش دندان سوال بپرسید و نکات مهم مراقبتی را از دندان پزشک خود جویا شوید. 

روکش‌های سرامیکی (پرسلن)

روکش سرامیکی دندان که به پرسلن نیز شهرت دارند بیشتر برای دندان های جلو بکار گرفته می شوند تا حالت طبیعی دندان ها را حفظ کنند. 
این مدل روکش های دندانی برای حفظ زیبایی و طبیعی جلوه کردن دندان ها اهمیت دارند. در عین حال روکش سرامیکی ظریف است و احتمال شکستن آن بسیار است. بنابراین توصیه می شود برای دندان های عقب که فشار بیشتری متحمل می شوند از این جنس استفاده نشود. 
در صورتی که برای دندان های جلو این مدل روکش ها بکار گرفته اید، در سبک خوردن مراقبت های پیشنهاد شده در این راهنما را در نظر داشته باشید.

روکش‌ های فلزی (طلا، آلیاژهای دیگر)

استفاده از روکش فلزی دندان که از جنس طلا یا آلیاژ های دیگر ساخته می شوند نیز در بین برخی افراد رواج دارد. این روکش ها استحکام و دوام بالایی دارند و مقاومت آن ها برای جویدن بسیار بالاست. 
در عین حال، ظاهری غیر طبیعی به دندان ها و نظم آن ها از نظر جنس و رنگ و هماهنگی با سایر دندان ها می دهند. البته نباید فراموش کرد که برخی از افراد به برخی آلیاژها حساسیت دارند. از این رو، ممکن است استفاده از روکش های فلزی منجر به واکنش های حساسیت زا بشود. 

روکش‌های زیرکونیا

روکش زیرکونیا دندان که معمولا به روکش های بادوام و طبیعی شهرت دارند. از این رو طبیعی است که قیمت بالاتری نسبت به مدل های کم مقاوم تر نیز داشته باشند. اولین امتیاز این روکش های دندانی، استحکام روکش های فلزی در کنار زیبایی روکش های سرامیکی است. 
برای مراقبت از این قشر روکش دندانی نکات گفته شده را با دقت رعایت کنید. 
معمولا روکش زیرکونیا لب پر نمی شود و در مقابل برخی عادات نا صحیح (که هر چند مهم است این عادات را ترک کنید) مقاوم عمل می کنند. 

روکش‌های کامپوزیتی

روکش های کامپوزیتی ارزان ترین روکش دندان به شمار می آیند که نه به زیبایی روکش سرامیکی هستند و نه به مقاومت روکش فلزی عمل می کنند. به همین دلیل اگر به درستی از آن ها مراقبت نشود، می تواند مشکل ساز باشد. یکی از شایع ترین مشکلات روکش کامپوزیتی دندان تغییر رنگ آن ها است. به همین دلیل توصیه می شود از این قبیل روکش ها در دندان های عقب استفاده شود. همچنین رعایت بهداشت دهان و دندان نیز کمک می کند روکش کامپوزیتی دیرتر رنگ برگرداند. 

مراقبت-از-روکش-دندان2

نتیجه‌گیری:

مراقبت از روکش دندان به منزله یک زندگی با کیفیت تر است. از آنجا که حتی تعویض یک روکش کامپوزیتی که ارزان تر از بقیه روکش هاست می تواند هزینه بر باشد، توصیه می شود که حتی الامکان از روکش های دندانی خود مراقبت کنید. لذت جویدن بدون احساس جای خالی دندان، معمولا مدیون روکش های دندانی هستیم. بنابراین با مراقبت از روکش های دندان عمر میزبانی از آن ها را افزایش دهیم. 
ضمن رعایت بهداشت دهان و دندان و سبک زندگی سالم و جویدن های نرم و غیر خشن، تلاش کنیم که روکش های سالم تر و بادوام تری داشته باشیم تا جلوی آسیب به لثه ها و دندان های زیرین و کنار روکش ها را بگیریم. 
همچنین در صورتی که شاهد هر گونه تغییر وضعیت روکش شدید، حساسیتی برای تان ایجاد شد یا اینکه احساس لق شدن روکش دست داد، به دندان پزشک مراجعه کنید. ضمن ین که تغییر رنگ لثه در اطرف دندان نیز می تواند نشان از مشکلات باشد. 
  همیشه جنس روکش خود را به یاد داشته باشید و ضمن رعایت نکات مراقبتی و نگهداری، در حفظ زیبایی و سلامتی و لذت جویدن های نرم کوشا باشید. 

       
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
6LeMMSUhAAAAAE-rJXylA6AfNIKeXGXBlaEHGr66